Sağlık

Bilinçsizce Yapılan Diyetin Spora Zararları

14 Mart 2018

Diyet yapıyorsanız, diyet programınızı mutlaka bir doktora danışarak yapmalısınız. Düzenli olarak spor yapıyorsanız, doktorunuz diyet programınızı hazırlarken bunu ona söylemelisiniz. Böylelikle doktorunuz ona göre bir diyet programı hazırlayacaktır. Diyetinizi bilinçsizce yapmayın, bu sağlığınızı ciddi anlamda tehdit eder.
Verimli bir şekilde besleme planına uymalısınız. 3 ana öğünü aksatmadan devam etmelisiniz. Fast foodlardan uzak durmalısınız, evinizde sandiviçlerinizi kendiniz hazırlayabilirsiniz. Kahvaltınızı aksatmayın, kahvaltı yaparken yeşilliklerden destek alabilirsiniz. Verimsiz bir şekilde diyet yaparsanız, spor da yaptığınız için vücudunuz yorgun düşer.
Protein ihtiyacınızı mutlaka karşılayın. Öğle yemeklerinde et, balık gibi ürünler tüketebilirsiniz. Akşam yemeklerinizi ise daha hafif geçirmenizi öneririz. Yağsız süt ve süt ürünleri hem kalsiyum hem protein içerikleri ile kemik yapınızı güçlendirir.
Yetersiz beslenme kas yapınızı zayıflatır. Fast-food ürünlerden uzak durun. Hem besin değerleri düşüktür hem de çok fazla kalorilidir. Bol yeşillik tüketmeyi ihmal etmeyin. Kendinize meyve suları, detokslar hazırlayın ve düzenli olarak tüketin.

Bu içerikleride beğenebilirsiniz

Yorum Yok

Yanıtla