Kampçılık

Yaz Kampında Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

5 Nisan 2024

Sonunda yaz geldi, kış boyu hayalini kurduğunuz yaz kampını nerede yapacağınıza karar verdiniz ve artık gitmeye hazırsınız. Yola çıkmadan önce, yaz kampı deneyiminizden en iyi şekilde yararlanmanız ve buna tam olarak hazırlanmanız için bazı yararlı ipuçları derledik. İşte sizin için hazırladığımız yaz kampında dikkat edilmesi gerekenler hakkında ayrıntılı bilgiler.

Bu yazı da ilginizi çekebilir: Deniz Tatilinde Yanınıza Almak İsteyeceğiniz 6 Ürün

Yaz Kampında Dikkat Edilmesi Gereken 9 Madde

1.Çadırınızı gölgelik bir alana kurun

Yaz kampında dikkat edilmesi gerekenler listesinin ilk sırasında çadırınızı kuracağınız yer geliyor.  Yaz aylarında, güneşin doğmasıyla birlikte çadırın içi ısınmaya başlar ve bu durum uyumayı güçleştirir.

Eğer çadırınızı gölge bir alana kurarsanız, çadırınız güneş ışınlarını doğrudan almayacağı için birden bire ısınmaz. Böylece siz de daha uzun saatler uyuyabilirsiniz.

2.Güneşten koruyucu ekipman kullanın

Ultraviyole buff, şapka, gözlük gibi ekipmanlar yaz kamplarının olmazsa olmazlarıdır. Ama bunun yanında kampa giderken yanınızda nefes alabilen uzun kıyafetler bulundurmanız da son derece önemlidir.

Bu kıyafetler özellikle güneşin altında yapacağınız yürüyüşlerde ve diğer aktivitelerde istenmeyen yanıkların oluşmasını önleyerek etkinlik boyunca rahat etmenizi sağlar.

3.Yanınıza termos ve matara alın

Hem içtiğiniz suyu takip edebilmek hem de suyunuzu ısınmadan muhafaza edebilmek için termos ve matara kullanmanızı tavsiye ederiz. İçeceklerinizi uzun saatler boyu soğuk tutmanıza yardımcı olacak termos modellerimizi buradan inceleyebilirsiniz.

Görseldeki ürün: Stanley Termos

4.Güneş kremi bulundurun

Güneşin etkisini muazzam derecede hissedeceğiniz yaz kamplarında güneş kremi en önemli malzemelerden biridir. Gün boyu güneş kremi kullanarak istenmeyen yanıklardan ve lekelerden korunabilirsiniz. (Güneşin etkisinin en yoğun olduğu öğle saatlerini gölgede geçirmeyi unutmayın.)

5.Doğru uyku tulumunu aldığınızdan emin olun

Tüm mevsimlerde kullanmak için tek bir uyku tulumu bulmak mümkün değildir. Kış mevsiminde kullanmaya uygun olan kışlık bir uyku tulumunu yazın; yazlık bir uyku tulumunu da kışın kullanamazsınız.

Yazın konforlu uyumak için mevsime uygun bir uyku tulumu seçmeye özen göstermek yaz kampında dikkat edilmesi gerekenler arasında ilk sıralarda yer alır.

Uyku Tulumu Bakımı

6.Nefes alabilen kıyafetler tercih edin

Sık sık terlemenin mümkün olduğu yaz kamplarında nefes alan kıyafetler tercih ederek hem daha ferah kalabilirsiniz hem de teriniz üzerinizde kurumayacağı için gün boyu konforunuzu koruyabilirsiniz.

Aynı şey ayakkabılar için de geçerlidir. Nefes alabilen ayakkabılar ayağınızın terlemesini önler ve daha rahat etmenizi sağlar.

7.Su içmeyi unutmayın

Bol bol su içmek yazın yapılan kamp etkinliklerinde serin, güvenli ve sağlıklı kalmanın en önemli parçasıdır. Vücudunuzun yaklaşık yüzde 60’ı sudan oluştuğundan, onu uygun şekilde nemlendirmek aşırı ısınmaya karşı en iyi silahlardan biridir.

Özellikle yoğun olarak terlediğiniz yaz kamplarında bol bol su içerek hem serin kalabilir hem de zinde hissedebilirsiniz.

Sol görseldeki ürün: Stanley The Quick Flip Paslanmaz Çelik Termos
Sağ görseldeki ürün: Stanley GO Iceflow Pipetli Paslanmaz Çelik Soğuk Su Termosu

8.Sineklerden korunun

Sinekler özellikle su birikintileri ve bataklıklar çevresinde daha sık görülür. Bu bölgelerde kamp yapmaktan kaçınarak sineklerle karşılaşma ihtimalinizi azaltabilirsiniz. Ama buna rağmen bulunduğunuz bölgede sinekler olabilir. Bu durumda kullanmak için yanınızda sinek kovucu spreyler taşımayı düşünebilirsiniz.

Eğer hamakta veya dışarıda yatmanız gerekiyorsa yatacağınız alanın etrafını örtmenizi sağlayan portatif cibinlikler de işinize yarayabilir. Ürünleri incelemek için linke göz atın: Kamp için sineklikler

9.Soğutucu edinin

İçeceklerin kamp boyunca soğuk kalmasını kim istemez? Taşınabilir soğutucular sayesinde içeceklerinizi günler boyu soğuk ve yiyeceklerinizi uzun süre taze tutabilirsiniz.

Taşınabilir soğutucular yaz kampları için son derece konforlu ürünlerdir. Tüm soğutucu modellerimizi görmek için buraya tıklayın.

Görseldeki ürün: Stanley Taşınabilir Soğutucu

Yaz kampında dikkat edilmesi gerekenler listemizde yer alan unsurlar sayesinde daha konforlu kamplar yapabilir; doğanın tadını doyasıya çıkarabilirsiniz. Şimdiden keyifli kamplar diliyoruz!

Bu içerikleride beğenebilirsiniz

Yorum Yok

Yanıtla