Teknoloji

Yağmurlu Havalar için Yürüyüş Ayakkabısı Nasıl Seçilir?

21 Ekim 2021

Yürüyüş ayakkabıları her mevsim kullandığımız yegâne outdoor ürünlerin başında geliyor. Farklı özellikleri ve binlerce farklı renk ve modeli ile bu ayakkabılar sonbahar aylarında da oldukça popüler. Özellikle havaların soğuduğu ve yağmurların başladığı sonbahar aylarında hava şartlarına uygun yürüyüş ayakkabısı bulmak son derece önemli. Zorlu koşullara dayanan, su geçirmezlik konusunda iyi olan ve tutunma konusunda iyi olan yürüyüş ayakkabıları yağmurlu havaların olmazsa olmazı. Yağmurlu havalar için yürüyüş ayakkabısı seçmek konusunda ise dikkat etmeniz gereken birkaç önemli noktayı sizin için derledik.

yağmurlu havalar için yürüyüş ayakkabısı

Su Geçirmezlik

Sonbaharda yürüyüş yapmak birçok insan için oldukça keyifli. Ama havanın genelde yağmurlu olduğu ve dolayısıyla zeminin de ıslak olduğu bu yürüyüşlerde en önemli olan şey de doğru ayakkabı seçimi. Yağmurlu havalarda yürüyüş yapmak için ayakkabınızın mutlaka su geçirmez olması gerekli. Hiç kimse ıslak ayaklarla yürümek istemez. Yağmurlu havalar için yürüyüş ayakkabısı seçerken ilk önce buna dikkat etmelisiniz.

Su geçirmezlik konusundaki teknolojiler markadan markaya göre değişiklik gösterebilir. Ancak su geçirmez yürüyüş ayakkabıları dendiğinde bu konudaki en global ve güvenilir teknoloji Gore-Tex teknolojisidir. Birçok marka tarafından tercih edilen Gore-tex teknolojisi dışında, markaların kendilerine ait “water proof” ya da “water resisdence” tarzı teknolojileri olabilir.

Nefes Alabilirlik

Yürüyüş ayakkabılarında su geçirmezlik kadar önemli olan bir diğer şey de nefes alabilirliktir. Bir yürüyüş ayakkabısı seçerken ayakkabının sadece su geçirmez olması yetmez. Aynı zamanda ayaklarınızın nefes alması da gerekir. Nefes alan kumaşlar hem çok rahattır hem de yürüyüş için uygun esnekliktedir. Yürüyüş gibi aktif sporlarda ayakların terlemesi üşümeye neden olabileceği gibi aynı zamanda mantar gibi sağlık sorunlarını da beraberinde getirebilir. Nefes alabilen ayakkabılar bu tarz problemlerin önüne geçerler. Gore-tex teknolojisini tüm dünya genelinde bu denli ünlü yapan şey de su geçirmezliğin yanı sıra sunduğu nefes alabilirliktir.

yağmurlu havalar için yürüyüş ayakkabısı

Kaymaz Taban

Yağmurlu havalar; ıslak zemin ve çamur demek. İster yürüyüş ayakkabısı ister bot arıyor olun yağmurlu havalar için alacağınız ayakkabıların tümünün kaymaz tabanı olmasına dikkat edin. Kaydırmaz tabana sahip olmayan ayakkabılar özellikle yağmur sonrası ıslak zeminlerde kötü sonuçlar doğurabilirler. Bu nedenle sizlere yağmurlu havalar için yürüyüş ayakkabısı seçerken kaymaz tabanı olup olmadığını kontrol etmenizi öneririz. Özellikle aktif spor yapan biriyseniz yapacağınız hareketlerde ayağınızın kayması bazı sağlık problemlerine yol açabilir. Kaygan zeminlere güvenle basmak için kaymaz taban tercih edin. Bu konuda da dünyaca üne sahip olan taban vibram tabandır.

Yürüyüş Ayakkabıları İçin Özel Bir Dizayn

Seçeceğiniz ayakkabının dizaynı da en az diğer maddeler kadar önemlidir. Yağmurlu havalar için doğru ayakkabıyı seçmek rahat olmanızı sağlamanın yanında olası sağlık sorunlarını da önler. Islak zeminlerde yürürken ayakkabınız kaymaz tabana sahip olsa bile düşebilir veya bileğinizi burkabilirsiniz. Bu havalarda giyilecek en güzel yürüyüş ayakkabıları bilekli olan modellerdir. Bilekli spor ayakkabı modelleri yürüyüşler için daha uygundur çünkü bileğinizi korurlar. Böylece bileğinizin burkulma riski azalır.


Yağmurlu havalar için yürüyüş ayakkabısı seçmek biraz bilgi biraz da tecrübe ister. Bu sonbaharda giyecek bir spor ayakkabıya ihtiyacınız varsa alacağınız ayakkabının yukarıda saydığımız gereklilikleri karşılamasına dikkat edin. Alacağınız ayakkabı su geçirmez, nefes alabilir ve kaymaz tabanlı olmalıdır. Tüm bunların yanı sıra bileğinizi koruyan bir ayakkabı seçmeniz de olası kazalarda başınıza gelebilecek burkulmaları önler.

Senelerce yürüyüşlerinize eşlik edecek ayakkabıyı özenle seçin ve tüm aktivitelerinizi konforlu bir şekilde tamamlayın. Sitemizdeki tüm yürüyüş ayakkabılarına buradan göz atabilirsiniz: Yürüyüş Ayakkabılarını İncelemek İçin Tıklayın

Bu içerikleride beğenebilirsiniz

Yorum Yok

Yanıtla