Teknoloji

Stanley Termos Temizleme ve Stanley Termos Kullanımı

17 Aralık 2021

Stanley termosların bakımı, termosları uzun süre aynı kalitede kullanabilmek için oldukça önemlidir. Stanley termos temizleme ve bakım önerilerine dikkat ederek termosunuzu sağlıklı bir şekilde kullanabilir, kolayca temizleyebilir ve aynı zamanda kullanıcı kaynaklı hatalardan kaçınabilirsiniz.

Bu yazı da ilginizi çekebilir: Stanley Termos Farkları | Hangi termos modeli daha iyi?

Stanley Termos Kullanım Önerileri

Stanley termos kullanım önerileri, termosunuzdan uzun yıllar boyu maksimum verimliliği alabilmeniz için derlenmiştir. Bu önerilere dikkat ederek Stanley ürünlerinizi yüksek performansla kullanabilirsiniz.

Termosun içine bunları koymayın

Stanley termoslarınızın içine kuru buz, hayvansal süt ve süt ürünleri, gazlı veya karbonatlı yiyecek ve içecekleri koymanız tavsiye edilmez. Bu tarz gıdalar, basıncın artmasına sebep olur ve bu durumda vakumlu kapağın bozulmasına, cildinizi yakabilecek sızıntılara veya dökülmelere yol açabilir. Aynı şekilde hayvansal süt veya bebek maması gibi ürünler belli sıcaklıklarda bakteri oluşumuna neden olabileceğinden sağlığınız için tehlike oluşturabilir.

Ayrıntılı bilgi için bu yazıya da göz atın: Stanley Termosa Ne Konmaz?

Termosun temizliğine özen gösterin

Her kullanımdan önce ve sonra termosunuzu boşaltıp temizlemeyi unutmayın. Böylece içinde kalıntı kalmasını önleyebilir, yiyecek ve içeceklerin daha sağlıklı şekilde korunmasını sağlayabilirsiniz.

Vakumlu kapağı açarken dikkatli olun

İçecek termosunuzu ya da yemek termosunuzu açarken dikkatli olun. Açarken kapağı yüzünüzden uzak tutun. Kapağı açamıyorsanız bunun sebebi alabildiğinden daha çok yiyecek veya içecekle doldurulmuş olması ya da içerideki basıncın gereğinden fazla artmış olması olabilir. Ürünü kullanmayı bırakın ve Stanley Müşteri Hizmetlerini arayın ve bilgi alın.

Dolum miktarına dikkat edin

Sıcak içecek ve yiyecekleri, önerilen seviyeden daha yükseğe taşırmadan dolum yapın. Kapağın 7 mm altında kalacak şekilde dolum yapın. (Dolum seviyesi ürün içinde gösterilmiştir.) Fazla dolum yapılması halinde yaşanabilecek dökülmeler cildinizin yanmasına sebep olabilir.

Dökülmeyi engellemek için, kullanımdan önce kapağın sıkıcı kapandığına emin olun. Ürününüzün içinde sıcak içecek varken çocuklardan uzak tutun. Sıcak sıvılar yanmalara neden olabilir.

Bu yazı da ilginizi çekebilir: Stanley Termos Hakkında Sıkça Sorulan 15 Soru

Ürünün kapağını hemen kapatmayın

Termosunuza kaynama derecesine yakın sıcak içecekler koyduktan sonra ürünün kapağını hemen kapatmayın. Kapağı kapatmadan önce 30 saniye ile bir dakika arası bekleyerek dumanın çıkmasına izin verin. Böylece istenmeyen basınç oluşumunu önleyebilirsiniz.

Ürünü fırın ya da mikrodalgaya koymayın

Stanley termoslar fırına veya mikrodalgaya koymak için uygun değildir. Ürün paslanmaz çelikten üretildiği için, bu tarz elektrikli aygıtlar, ürüne hasar verir.

Ürünleri direkt kahve makinesi altına koymayın

Termos veya yemek kabınızı diret kahve makinesi (veya benzeri cihazlar) altına veya doğrudan ocak üstüne koymayın, diğer ısıtıcılı aletlerle birleştirmeyin. Tüm bunlar ürünün hasar görmesine neden olabilir.

Daha iyi bir kullanım için

Termosunuzu sıcak için kullanacaksanız, içeceğinizi koymadan önce sıcak su koyarak iç bölmeyi ısıtabilirsiniz Aynı şekilde soğuk kullanım için soğuk su koyarak termosun iç haznesini önceden soğutabilirsiniz. Bu sayede içecekleriniz daha uzun süre sıcak/soğuk kalabilir.

Stanley Termos Temizleme Önerileri

Stanley termos temizleme konusunda bazı ayrıntılara dikkat ederek termosunuzu uzun yıllar sağlıklı bir şekilde kullanabilirsiniz.

İlk kullanımdan önce ürünün tüm parçalarını yıkayın. Stanley ürünlerinin birçoğu bulaşık makinesinde yıkanabilmektedir. Satın aldığınız ürünün bulaşık makinasında yıkanıp yıkanamadığı bakım ve kullanım kılavuzunda, ürünün üstünde veya etiketinde belirtilmektedir. Yıkanabilir onayı olan parçaları bulaşık makinasında yıkamanızda bir sakınca yoktur.

Stanley termos elde yıkama önerileri

Ürünün içine sıcak su ve çok az miktarda bulaşık deterjanı koyun. Beş dakika bekletin. Yumuşak bir sünger veya bezle yıkama işlemini gerçekleştirin. Ardından ılık suyla durulayın.

Stanley termos içinde lekeler varsa

Stanley termosun iç kısmında lekelerle karşılaşırsanız, ılık suya iki kaşık karbonat ve sirke ekleyerek temizleme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Durulamadan önce bir saat boyunca kapağı açık şekilde bırakın. İnatçı lekeler için, aynı işlemi tekrar gerçekleştirin ve termosunuzu durulamadan önce bir gece boyunca karbonatlı sirkeli suyun içinde bırakın.

Stanley termoslarla ilgili ayrıntılı Stanley termos temizleme önerilerimizi görmek için: Stanley Termos Temizlik ve Bakım Önerileri

Hiçbir koşulda çamaşır suyu veya klorin içeren temizleyiciler kullanmayın.

Bu içerikleride beğenebilirsiniz

24 Yorum

  • Yanıtla Dursun 13 Ağustos 2018 at 14:54

    3sene ön almış oldugum 2 lt lik stanley termos ısıyı dışına vemeye başladı buna anlam veremedim ürünü çok ta dikkatli kullanıyorum ancak bozuldu sanırım bu durum normalmi

    • Yanıtla blogayisi 16 Ağustos 2018 at 09:47

      Merhaba, ürünü aldığınız firmaya iletirseniz durum ile ilgileneceklerdir. Stanley’in ömür boyu garantisi vardır. Sevgiler.

  • Yanıtla Metin 17 Ekim 2019 at 19:49

    Merhaba yıllar önce alınan 1.9 litre Stanley termosum ısıyı dışarı veriyor siz birönceki yorumunuzda yoruma vermişolduğunuz cevapta alımışolduğunuz firmayla görüşün çünkü ömür boyu garantili demişsiniz peki bufirma kapatmışsa veya garantisi yoksa kim ve nasıl yardımcı olacak bize biyol göstere bilirmisiniz lütfen teşekkürler.

    • Yanıtla blogayisi 29 Şubat 2020 at 13:13

      Merhaba, yaşadığınız sorun için üzgünüz. Stanley termosların ömür boyu sızdırmazlık ve yalıtım garantisi bulunmaktadır. Sorun olduğunu düşündüğünüz ürününüz incelendikten sonra sorun tespit edilirse aynı veya benzer ürünle değiştirilir. Her durumda distribütör firma yani Kutupayısı, sorununuzu çözmenizde size yardımcı olacaktır.

  • Yanıtla Cahit salmsn 20 Ekim 2019 at 19:56

    4 sen önce bende 2lt lik stanley termos aldim 9 ay kullanmadan bozuldu türkiye dispirotoru olduğunu bilmediğimden kendim tamir yoluna gittim tabiki olmadi. İşin açıkçası pek memnun kalmadım.

    • Yanıtla blogayisi 29 Şubat 2020 at 13:11

      Merhaba, yaşadığınız sorun için üzgünüz. Stanley termosların ömür boyu sızdırmazlık ve yalıtım garantisi bulunmaktadır. Sorun olduğunu düşündüğünüz ürününüz incelendikten sonra sorun tespit edilirse aynı veya benzer ürünle değiştirilir.

  • Yanıtla Erl 20 Kasım 2019 at 08:30

    Stanley termos aldım termos içine demlenmiş çay veya diğer bütün sıvılar koyulabiliyor mu

    • Yanıtla blogayisi 29 Şubat 2020 at 13:05

      Merhaba, sütlü ve gazlı içecekler dışında tüm içecekleriniz için uygundur. (Çelik sütü kestiği için sütlü içeceklerin çok uzun süre kalması tavsiye edilmemektedir.)

  • Yanıtla Ümit 8 Mart 2020 at 01:13

    Termostan ağır bir plastik kokusu geliyor bu da çay veya kahvenin tadını bozuyor bu kokunun gitmesi için ne yapmalıyım .

    • Yanıtla blogayisi 20 Mart 2020 at 18:59

      Stanley termoslar paslanmaz çelik materyalden üretilmektedir. Yine de bu konuyla ilgili hafta içi 09:00 – 18:00 saatleri arasında 0212 243 04 30 numaralı çağrı merkezimizi arayarak ya da alisveris@kutupayisi.com adresine mail atarak genel merkezimizle görüşebilirsiniz. Kendileri bu konuyla ilgili sizi daha iyi yönlendireceklerdir.

  • Yanıtla Ümit K 10 Mart 2020 at 11:53

    Merhaba,
    4.7 lt ourdoor termos aldım.sızdırmazlık mekananizması kırıldı.Aldığım firmaya garanti için gönderdiğimde kullanıcı hatası dediler.Aynı üründen tekrar aldımYeni aldığım üründe aynı yerinden kırıldı.Ne yapabilirim?

    • Yanıtla blogayisi 20 Mart 2020 at 18:57

      Merhaba. Stanley markalı ürünlerinizle ilgili hafta içi 09:00 – 18:00 saatleri arasında 0212 243 04 30 numaralı çağrı merkezimizi arayarak ya da alisveris@kutupayisi.com adresine mail atarak genel merkezimizle görüşebilirsiniz. Kendileri bu konuyla ilgili sizi daha iyi yönlendireceklerdir.

  • Yanıtla Halil üre 2 Mayıs 2020 at 18:39

    Merhaba süt tozuyla nescafe koyabiliyorsunuz termusa

    • Yanıtla blogayisi 7 Mayıs 2020 at 14:43

      Merhaba, içinde uzun süre bırakmadığınız ve termosunuzu temizlediğiniz sürece bir sıkıntı olmayacaktır.

  • Yanıtla Sami sarı 26 Mayıs 2020 at 21:10

    Merhaba 22/5/2020 iki adet Stanley termos aldım 1.9 klasik vakumlu sokağa çıkma yasağında evde denedim sıçak katıyorum anında dışı komple sıçak oluyor ısıyı dışarı veriyor
    soğuk katıyorum dışı komple soğuk oluyor sıçak ve soğuk 2 veya 3 saat anca koruyor bu termus arızalıdır lütfen yardımınızı bekliyorum ne yapmalıyım

    1.4 Stanley klasik vakumlu siyah renk bu ürün çok güzel hiç sorun yok yalıtımı güzel soğuk sıçak bundan memnunum

    • Yanıtla blogayisi 17 Haziran 2020 at 13:41

      Ürününüzü Aras Kargo 1213508001726 kodu ile ücretsiz olarak aşağıda yazan adrese gönderebilirsiniz.

      Kutupayısı Doğa Sporları Malzemeleri Ltd. Şti.
      Yenibosna Merkez Mah. Şehit Selim Ayaydın Cad. Hasan Tanık İş Merkezi No:2 Kat:3 Bahçelievler-Yenibosna/İstanbul

      Gönderinizin içine isim soyisim, iletişim bilgileriniz ve ürününüzle ilgili yaşadığınız sorunu anlatan kısa bir not da eklemenizi, taşınma sırasında ürüne bir zarar gelmemesi için mümkünse ürünün etrafını bir karton ya da gazete ile sarmanızı rica ederiz.

      Ürününüz bize ulaştıktan sonra incelenerek en fazla 21 iş günü içerisinde tarafınıza geri dönüş sağlanacaktır.

      Bize ulaşmak isterseniz hafta içi 09:00 – 18:00 saatleri arasında 0212 2 430 430 numaralı çağrı merkezimizi arayabilir ya da alisveris@kutupayisi.com adresine eposta gönderebilirsiniz.

  • Yanıtla Nesrin Çelik 10 Haziran 2022 at 14:20

    Merhaba,

    Özellikle memnuniyetimi dile getirmek için yazıyorum. Stanley Klasik Neverleak Termos Bardak 0.47 LT aldım, kullanışlı, gerçekten de sızdırmıyor ve uzun süre de sıcak tutuyor (8 saat minimum)… Servisten de özellikle memnun olduğumu dile getirmek isterim, kapağı tutan plastik parçasını kaybettim (temizlikte dikkat etmek gerekir), yenisi gönderiliyor. Teşekkürlerimi iletirim.. 🙂

    Tavsiye ederim

  • Yanıtla ENGİN SELAMSIZ 14 Mart 2023 at 16:20

    SELAM..4-5 YIL ÖNCE ALDIĞIM 1 LT STANLEY TERMOSUN SICAK TUTMA VERIMI DÜŞTÜĞÜNDEN KUTUP AYISI FIRMASINA ÜRÜNLE İLGİLİ SORUNU BAHSETTİĞİMDE FİRMA ÇALIŞANLARI ÜRÜNÜ KENDİLERİNE YOLLAMAMI SÖYLEDİLER.2-3 GÜN İÇERİSİNDE SORUNUNU YENİSİNİ YOLLAYARAK GİDERDİLER..TEKRARDAN KENDİLERİNE VE FİRMAYA TEŞEKKÜRLER..

  • Yanıtla Çağatay Ertürk 21 Temmuz 2023 at 10:51

    Ben de stanley ürünlerini büyük bir gururla kullanıyorum. Sadece yana dahi devrildiğinde kapak veya gövdede darbe izi oluyor buna çok dikkat edilmesini rica ediyorum. Ürünün özelliğinde bir değişiklik olmasa dahi göze hoş görünmüyor.
    Ablam için BİM mağazasından aldığımız stanley 1.3 lt termos ısıyı dışarıya veriyor ve ürünü sıcak muhafaza etmiyordu. Kutupayısı ile iletişime geçtik yenisi ile değiştirdiler.

    Teşekkürler Kutup Ayısı

    • Yanıtla blogayisi 22 Ekim 2023 at 21:08

      Merhaba, Stanley’i tercih ettiğiniz ve deneyiminizi bizimle paylaştığınız için teşekkür ederiz. Termosunuzu mutlu günlerde kullanmanızı dileriz.

  • Yanıtla ERHAN AYAR 18 Ağustos 2023 at 11:07

    Uzun yıllardır Stanley marka termosları gayet severek kullanıyoruz. fakat kısa bir süre önce 2 ürünüm verimliliklerini kaybettiler. Ömür boyu garanti satandardı gereği ürünleri Kutupayısı’na gönderdim. Kurum kısa bir süre içerisinde incelemelerini tamamlayarak ürünlerin yenilenmesi kararı vermiştir. Kutupayısı’na kaliteli hizmeti ve etkin müşteri memnuniyeti anlayışı için sonsuz teşekkürlerimi sunarım.

    • Yanıtla blogayisi 22 Ekim 2023 at 21:07

      Merhaba, Stanley’i tercih ettiğiniz ve deneyiminizi bizimle paylaştığınız için teşekkür ederiz. Termoslarınızı mutlu günlerde kullanmanızı dileriz.

  • Yanıtla Yasemin Kaya 6 Kasım 2023 at 07:12

    Merhaba Stanley termosumun altından tam ortadaki küçük parça düştü çok şaşırdım.Yardımcı olursanız çok sevinirim teşekkürler

  • Yanıtla