Kampçılık

Sonbahar İçin Kamp Malzemesi Seçimi Nasıl Olmalı?

19 Eylül 2021

Kamp için en keyifli mevsimlerden biri kuşkusuz sonbahardır. Çadır içinde terlemeden ya da üşümeden yatabileceğiniz, kamp ateşi etrafında keyifli sohbetlerle unutulmaz anılara imza edebileceğiniz bu keyifli mevsim, doğa tutkunlarını adeta kamp yapmaya çeker. Kamp aktivitenizi daha da keyifli hale getirmenin en önemli kuralı ise sonbahar için kamp malzemesi seçimini doğru yapmaktan geçer. 

Sonbahar kamp ekipmanlarını seçerken bazı temel kurallara dikkat ederseniz bu özel mevsimi doyasıya yaşayacağınız unutulmaz bir kamp yapabilirsiniz. Bu yazıyı sonbahar için kamp malzemesi seçiminde sizlere rehber olması için hazırladık.

Hava Koşullarına Hazırlıklı Olun

Sonbahar kamplarının sürpriz ismi yağmurlar, günün her anı kendini göstererek sizi zor durumda bırakabilir. Tam da bu nedenle, yağmura dayanıklı ekipman ve kıyafetler seçerek yağmurlara karşı hazırlıklı olmanız önemlidir.

Malzemelerinizi Mevsim Koşullarına Uygun Seçin

Genelde 3 mevsimlik çadırlar sonbahar koşullarında yağabilecek ortalama yağmurlar için kullanışlıdır. Ancak sonbahardan daha soğuk havalarda da kamp yapmak isterseniz o halde 4 mevsim bir çadır almanızı öneririz. Sitemizde bulunan tüm 3 ve 4 mevsimlik çadır modellerine buradan göz atabilirsiniz.

Doğru çadır seçmek çok önemlidir ancak yağmura dayanıklı bir çadır almak tek başına yeterli değildir. Ayrıca çadırınızın yağmur ve rüzgardan daha az etkilenmesi için kurulumunu doğru yapmanız ve çadır kazıklarını gergin ve sık aralıklarla konumlandırmanız gerekir. Aynı zamanda olası sağanak yağış durumunda çadırınızın tüm hava deliklerinin ve kapılarının uygun şekilde kapalı tutulduğundan emin olmalısınız.

Dışarıda bulunan masa, sandalye gibi kamp ekipmanlarınızı mümkün olan en korunaklı alana çekmek de ihmal etmemeniz gereken şeylerden biri. Özellikle gece geç saatlerde başlayabilecek aralıksız yağmura karşın uykuya geçmeden önce çevre kontrollerini yapmanız önem taşıyacaktır.

Kamp Konumunuza Dikkat Edin

Yağmur koşullarında su seviyesinde değişiklik olabileceğinden, çadır konumunuzu su kenarına yeterli uzaklıkta ve güvenli bir alanda planlamalısınız. Aynı şekilde çadırınızı meyilli arazilerde su akış yolunun üzerine kurmamalısınız.

Doğru Giyim Malzemeleri

Su geçirmez bilekli yürüyüş ayakkabıları, yağmurluk ve mümkünse su geçirmez pantolon tercih etmeli ve yanınızda tüm bunlar için yedek bulundurmayı da ihmal etmemelisiniz. Sayfamızda yer alan su geçirmez ayakkabı modellerini buradan inceleyerek seçim yapabilirsiniz.

Sonbahar aylarında gece ve gündüz sıcaklık farkları yüksek olabileceğinden, geç saatlerde sizi soğuktan koruyacak polar ve içlikler büyük önem taşıyacaktır. Kalın kıyafetler yerine ince ancak kat kat kıyafetler giyerek gün içerisinde oluşacak bu hava değişimlerden daha az etkilenmeniz mümkündür. Sitemizdeki tüm outdoor giyim ürünlerine buradan göz atabilirsiniz.

Rahat Bir Uyku İçin Doğru Ekipman Önemlidir

Sonbahar için kamp malzemesi seçiminde dikkat edilmesi gereken bir diğer husus da uyku tutulumu seçimidir. Uyku tulumunuzun gece saatlerindeki ani sıcaklık düşüşlerinde sizi yeterince sıcak tutması önemlidir. Hava sıcaklığının 0 derecelere yaklaşabildiği bu aylarda, yüksek bölgelerde ya da su kıyılarında sıcaklığın eksi değerlere düşmesi de söz konusu olabilir. Gideceğiniz bölgenin hava koşullarına uygun konfor sıcaklığına sahip tulumlar tercih edilmelidir.

Uyku tulumunun kullanım esnasında tamamen kapalı tutulması ısının korunması anlamında önem taşır. Uyku tulumunun içerisinde çok kalın kıyafetlerle durmak konforlu olmadığı gibi güvenli de değildir. Kalın dış kıyafetlerinizi çıkararak tulumu kullanmalı ve kıyafetlerinizin nemli ya da ıslak olmadığından emin olmalısınız. 


Doğru kamp ekipmanlarıyla yola çıkın ve sonbaharda sevdiklerinizde doğanın tadını tam da doğanın kalbinde çıkarın. 

Bu içerikleride beğenebilirsiniz

Yorum Yok

Yanıtla