Kampçılık

Kampa Kolay Hazırlanmak İçin İpuçları

31 Mayıs 2018

Kamp hazırlıkları yaparken, etkinliğimizin kusursuz tamamlanması için elimizden geleni yaparız. Tüm hazırlıkların tam olması, eksiksiz ekipman ile yola çıkmak, kampımızın kalitesini belirler. Hiçbirimiz eksik ekipman ile yola çıkmak istemeyiz öyle değil mi? Kamp hazırlıklarınızı kolayca yapmak için, size rehber olacak bu yazımızı okumadan hazırlık yapmaya başlamayın deriz 🙂
– Doğadaki eviniz, çadırınızı kamp alanına gitmeden önce evde mutlaka kurmalısınız. Evinizde çadırınızın açın ve havalanmasını sağlayın. Hem kurulum yapmışken alıştırma yapmış olursunuz. Kamp günü bazı sürprizler ile karşılaşmazsınız.
– Bir önceki kullanımınızdan dolayı çadırınız nemli kalmışsa, kokuyor olabilir. Bu kokuyu ortadan kaldırmak için sabunlu su ile yıkamanız gerekebilir. Unutmayın yıkamadan sonra çadırınızın iyi kuruması gerekli. Çadırınızın üstünde çamur lekeleri vb. lekeler varsa mutlaka detaylı temizlik gerektirecektir. Çadırınızın bakımı, uzun ömürlü olması ile doğru orantılıdır.
Çadır çubuklarımızını (poller) mutlaka kontrol edin. Kamp alanında eksik ya da hasarlı poller ile gitme durumuyla karşılaşmayın. Eksik pollere sahipseniz, Kutupayısı‘nda tüm eksik ekipmanlarınızı tamamyabilirsiniz. Çadır tabanınızı kontrol etmeyi de unutmayın. Böyle istenmeyen durumlarda çadırınızı tamir ettirebilirsiniz.
– Kampta yiyecek konusunda sıkıntı yaşamamak için hava sıcaklığına uygun besinler almaya özen gösterin, mutlaka 1-2 gün daha sizi idare edebilecek yiyecekler alın, her duruma hazırlıklı olun.
– Besinlerinizin seçimini yaparken bozulmayacak ürünler olmasına özen gösterin. Ayrıca sizin günlük besin ihtiyaçlarınızı da karşılayabilmeli.
Giyim ekipmanlarınız konusunda da eksiksiz ve doğaya uygun olmanız çok önemli. Bunlar gözünüze küçük detaylar gibi gözükebilir fakat kamp etkinliğinizin kalitesini ekipmanlarınız belirler.

Bu içerikleride beğenebilirsiniz

Yorum Yok

Yanıtla