Yürüyüş

Dicle Doğan: Puhu Termal İçliklerim

31 Aralık 2018

Dünyayı yürüyerek gezen Dicle Doğan’ın Puhu Termal İçlik hakkındaki düşünceleri:

”Yaklaşık 4 senedir yürüyerek dünyayı geziyorum.
Bu yıl ilk kez 110 km’lik bir kış yürüyüşü gerçekleştirdim. Bu zamana kadar karlı havada hiç uzun mesafe yürümemiştim. Bu yüzden doğru giyinmek benim için önemliydi. Yanıma yün ve termal Puhu marka içliklerden aldım.

Yürüyerek seyahatte en önemli iki unsur giydiklerinizin hareket kapasitenizi sınırlandırmaması ve çantadaki malzemelerinizin hafif olmasıdır. Puhu içlikler bu konuda benim için doğru tercih oldu ve çok memnun kaldım.
Avusturya Alp Dağları‘ndaki yürüyüşümün ilk gününde üşümemek için yün içliği giydim. Yün içlikte en büyük korkum koku ve kaşıntı yapmasıydı fakat hiçbir problemle karşılaşmadım. Yün içlik tahmin ettiğimden daha sıcak tuttu fakat yürüyüşümün ilerleyen saatlerinde vücut ısım arttıkça terimin yeterince emilmediğini fark ettim. Bu durum molalarda daha çok üşümeme sebep oldu.

Bu yüzden ikinci gün yürürken yün içlik yerine termal içlik giymeyi tercih ettim ve terin emilmesi ile ilgili hiçbir sorun yaşamadım. Akşamları hava -10 dereceye ulaştığında ve daha hareketsiz kaldığımda ise yün içliği giydim. Böylelikle iki üründen de maksimum verimi almış oldum.
Kısacası benim gibi yürüyerek seyahat ediyorsanız, aktif ve uzun süreli hareket halindeyken termal içliği, daha az hareket ettiğiniz zamanlarda ise yün içliği giymenizi öneriyorum.”

Bu içerikleride beğenebilirsiniz

Yorum Yok

Yanıtla