Teknoloji

1981’den Miras Kalan: En iyi Yürüyüş Ayakkabısı Merrell

26 Eylül 2017

30 yıl önce Randy Merrell, el yapımı özel çizme tasarımı yapmaya ve üretmeye başladı. Bu tasarımlar şimdiye kadar yapılan en iyi yürüyüş ayakkabısı Merrell’a dönüştü. 1981’de, her şey özel bir çift kovboy botuyla başladı. Randy Merrell, endüstriyel ayakkabı yapım okulundan, el yapımı bot üretimine geçti. Daha sonra, yüksek vasıflı ellerini, yürüyüş botları üretmekte kullanmaya karar verdi ve bu haber yangın gibi yayıldı.

Aynı yıl, Randy, iki eski kayak şirketi yöneticisi ile bir araya geldi. Randy’nin uzman işçiliği Amerikalı Olympiak Clark Matis ve ve John Schweizer’in endüstri tecrübesi ve atletik içgüdüleri ile birleştiğinde mükemmel bir kombinasyon ortaya çıkarmayı hedeflediler. Birlikte, daha uygun maliyetli, yüksek performanslı en iyi yürüyüş ayakkabısı Merrell ayakkabı ve botları tasarlamaya başladılar. Orijinal Merrell ürün tasarımları Randy’den geldi. Clark Matis, pazarlama anlayışının yanı sıra üretim yönetimi bilgisine de katkıda bulundu. John Schweizer iş anlayışını ve İtalyan kaynaklarını ekledi. Birlikte, Merrell markası şekil almaya başladı.

En İyi Yürüyüş Ayakkabısı Merrell İçin Tırmanan bir yenilik hareketi 

Merrell, bot üretimlerine “ödün vermeyen” bir yaklaşım uyguladı. Ekip, İtalyan bot üretim sürecine Amerikan kovboy çizme teknolojisi ekledi. ¼ inçlik topuk yüksekliği, yıllar boyu bot üretilebilecek şekilde tasarlandı. Aslında, Wilderness botu, imzalı mavi bağcıklarıyla, Merrell’in en önemli stillerinden biri haline geldi ve bugün hala seride yer almaktadır.

1983’te ilk Merrell ürünleri pazara sunuldu. Aynı yıl, daha yüksek konfor ve performanslı, özel kemik yapısı ve kadın yürüyüşçü adımına uygun olarak tasarlanmış QForm® konfor teknolojili ilk kadın yürüyüş botunu tanıttı.

1985 yılında, patikada kullanım için daha hafif ve daha hızlı bir ayakkabı yapıldı; Backcountry programı ile koşu ayakkabısı performansını birleştiren Eagle modeli piyasaya sürüldü. Merrell tarihinde türünün ilk örneği olmuş ve çoklu spor teknolojisine dönük hareketin başlangıcı olmuştur.

1993 yılında ilk spor ayakkabı modeli piyasaya sürüldü. Sonraki 10 yıl boyunca yeniliklere kapılan ve dağları fetheden Vibram® tabanları üretildi. İlk kez Aftersport Jungle Mocs’un açılışı yapıldı ve ilk dünya koleksiyonu tanıtıldı. Bu süreçte yapmadıkları tek şey, uyku uyumak oldu.

2006 yılında Milli Park Vakfı ile ortaklaşa çalışarak Merrell kıyafetleri üretildi. 2016’da Merrell, sponsor olarak Tough Mudder ile takım halinde çalışmaya başladı. O günden itibaren birçok organizasyon gerçekleşti.

Merrell görevde!

Hiçbir şeyin, açık hava maceralarının önüne geçmemesi gerektiğine inanan Merrell, ‘’Oyun konsolunu bırak, telefonunu bir dakika şarja koy ve bahanelerini kapıda bırak. Üzerinde iz bırakabileceğin bir dünya var. Koş. Zıpla. Yürü. Ağaç köküne takıl ve dizin çizilsin. Sadece kendine özgü olan şeyi yaptığından emin ol. Doğal olanı yap.’’ Diyor.

En İyi Yürüyüş Ayakkabısı Merrell En Önemli Şey…

Merrell ilk özel yürüyüş botlarından en yeni ürün yeniliklerine kadar, ürünlerini dört temel değerle hazırlıyor: Konfor, dayanıklılık, tasarım ve çok yönlülük. Sebebiyse; açık hava keyfinin önündeki engellerin kaldırılmasıyla ilgili! Merrell, sevilen şeyleri yapmanın hem zihinsel hem de fiziksel olarak iyi hissetmenizi sağladığına inanıyor. Merrell ürünleri, iyi gözükmek, iyi hissetmek ve iyi performans sergilemek için üretilmiştir. Merrell, dayanıklı ve yüksek performanslı ürünleri temsil eder: Stonehenge gibi, Mumyalanmış Kral Tut gibi.

Bu botlar yürümek, koşu yapmak, gezmek, dağlara tırmanmak veya sadece oturmak için üretilmiştir. Merrell, farklı maceralar için farklı insanlara uyum sağlar. Ürünler, yeni yüksekliklere ve yeni kişisel başarılara ulaşmanıza yardımcı olmak için yüksek performanslı, üst düzey bir teknoloji sunar. Merrell bunları yaparken eğlenceyi de asla unutmaz. Bir açık hava macerasına, mümkün olduğunca zevk duygusu ve oyun keyfi katmaya çalışır. Çünkü hayatın en önemli noktası, tadını çıkarmaktadır!

Bu içerikleride beğenebilirsiniz

1 Yorum

  • Yanıtla Merrell Teknolojileri - Merrelı'ı Daha Yakından TanıyalımBlogayısı 26 Eylül 2017 at 17:58

    […] DRY’yi satın aldığınızda, denenmiş ve test edilmiş su geçirmez, güvenli ürünleri, Merrell ürünlerinden beklediğiniz kaliteli konfor ve yüksek performanslı tasarımla beraber sahip […]

  • Yanıtla